BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Domowe nachosy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Domowe nachosy są zdrowsze od tych kupowanych w sklepi .

Domowe nachosy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe nachosy

 

Sposób przygotowania:

Domowe nachosy
Składniki na ciasto należy zagnieść . Z ciasta formujemy kulę , zostawiamy na 1/2 godziny aby ciasto odpoczęło . Następnie ciasto wałkujemy na placek i kroimyna trójkąty. Smażymy na suchej patelni lub wysmarowanej odrobiną oleju. Ja usmażyłam na oleju , są o wiele smaczniejsze .Możemy podać z sosem ketchupowym , serowym , czosnkowym guacamole itp .
Domowe nachosy
Zagniatamy gładkie ciasto , odstawiamy aby odpoczęło .
Domowe nachosy
na stolnicy rozwałkowujemy i kroimy w trójkąty .
Domowe nachosy
Nachosy smażmy na patelni z olejem , będą lepsze .
Domowe nachosy
Podajmy np. z sosem guacamole z awokado .