Sposób przygotowania:
Domowe paluszki rybne
Jeśli używamy mrożonej ryby to należy ją rozmrozić i ustawić np. na kratce, żeby nadmiar płynu, który w niej jest wypłynął.
Rozmrożoną rybę kroimy na paluszki o grubości około 2 cm. Tak przygotowaną rybę przyprawiamy z obu stron solą morską i świeżo zmielonym pieprzem ( u mnie kolorowy).
Przygotowane paluszki obtaczamy w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka i mąki po czym przekładamy do panierki i pokrywamy niż całą rybę.
Rybę w panierce smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoto z każdej strony. Usmażoną układamy na ręczniku papierowym, bo pozbawić jej nadmiaru tłuszczu.
Podajemy np. z ziemniakami i sałatką.
Rozmrożoną rybę kroimy na paluszki o grubości około 2 cm. Tak przygotowaną rybę przyprawiamy z obu stron solą morską i świeżo zmielonym pieprzem ( u mnie kolorowy).
Przygotowane paluszki obtaczamy w rozmąconym jajku z dodatkiem mleka i mąki po czym przekładamy do panierki i pokrywamy niż całą rybę.
Rybę w panierce smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoto z każdej strony. Usmażoną układamy na ręczniku papierowym, bo pozbawić jej nadmiaru tłuszczu.
Podajemy np. z ziemniakami i sałatką.
Magdalena88