Sposób przygotowania:
Łopatka wieprzowa duszona z warzywami
Łopatkę dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie roimy w kostkę. Marchew oraz selera obieramy, opłukujemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego oraz białych błonek i kroimy na mniejsze paski.
Pokrojone wcześniej mięso przesmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoto. Przesmażone zdejmujemy na talerz.
Na patelnię wrzucamy masło. Gdy praktycznie się rozpuści wrzucamy na patelnię startą marchew i seler. Przesmażamy aż zmienią kolor, po czym dodajemy pokrojoną paprykę. Chwilę smażymy. Dorzucamy przesmażone wcześniej mięso i dokładnie mieszamy.
Całość zalewamy wodą doprawiamy do smaku i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gotowe danie zdejmujemy z ognia dodajemy listki z natki pietruszki i mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Pokrojone wcześniej mięso przesmażamy na niewielkiej ilości oleju na złoto. Przesmażone zdejmujemy na talerz.
Na patelnię wrzucamy masło. Gdy praktycznie się rozpuści wrzucamy na patelnię startą marchew i seler. Przesmażamy aż zmienią kolor, po czym dodajemy pokrojoną paprykę. Chwilę smażymy. Dorzucamy przesmażone wcześniej mięso i dokładnie mieszamy.
Całość zalewamy wodą doprawiamy do smaku i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gotowe danie zdejmujemy z ognia dodajemy listki z natki pietruszki i mieszamy.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
niezły kąsek
Magdalena88
misia5
Dziękuję :) Bardzo miło mi to słyszeć :)
misia5
Cieszę się, że Ci się podoba :) Niewiele pracy i obiad gotowy :)
skuter5
misia5
O tak :) Nie ma to jak kolorowe danie zwłaszcza jesienną porą kiedy za oknami szaro, buro i ponuro.
biedroneczki
misia5
Dziękuję :)
Czekoladka 2
mocsłodkości
mocsłodkości