bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Domowe paluszki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Paluszki z ryby są smaczne, szczególnie polecam dla dzieci które nie przepadają za rybą. Podajemy z frytkami i dowolna surówką.

Domowe paluszki rybne

Składniki:

Domowe paluszki rybne

 

Sposób przygotowania:

Domowe paluszki rybne
Rybę rozmrażam, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron. 

Tagi:

ryby dania