Triniti

Triniti

Kucharz
[Przepisów: 11]

Domowe pieguski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne do kawy lub herbaty.

Domowe pieguski

Składniki:

Domowe pieguski

 

  • 30 dag mąki
  • Szczypta soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag margaryny
  • 15 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jajka (całe)
  • Posiekane orzechy włoskie lub laskowe
  • Rodzynki
  • Paczka draży kakaowych (pokruszone)
  • 0,5 czekolady deserowej (posiekana)
  • 0,5 czekolady białej (posiekana)
  • Kandyzowana skórka z pomarańczy (pokrojona w kostkę)

Sposób przygotowania:

Domowe pieguski
Margarynę utrzeć z cukrami.Dodać jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia.Wszystko utrzeć na gładką masę.Na końcu dodać pozostałe dodatki.Dodatki można dodawać według własnego uznania.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia układać z odstępami kulki wielkości orzecha włoskiego.Piec w temperaturze 175-180 stopni ok 25 min.Drugie piec mniej ok 20 min.Mają mieć ciemnozłoty kolor.Smacznego :)