Sposób przygotowania:
Domowe placki do tortilli
W misce wymieszaj mąkę z solą i zalej gorącą wodą, dolej olej i wymieszaj łyżką. Wyrabiaj ciasto przez ok 5 minut, po czym przykryj je ściereczką i odstaw na ok 15 minut.
Ciasto podziel na 8 równych części. Uformuj kulki i spłaszcz ręką. Rozwałkuj na bardzo cienkie kółka.
Placki smaż na rozgrzanej, suchej patelni przez 1 minutę, następnie obróć i smaż 30 sekund, obróć i smażyć kolejne 30 sekund. Gotowe tortille połóż na kratce z piekarnika żeby z obu stron wystygły.
Najlepiej smakują z farszem i warzywami.
Ciasto podziel na 8 równych części. Uformuj kulki i spłaszcz ręką. Rozwałkuj na bardzo cienkie kółka.
Placki smaż na rozgrzanej, suchej patelni przez 1 minutę, następnie obróć i smaż 30 sekund, obróć i smażyć kolejne 30 sekund. Gotowe tortille połóż na kratce z piekarnika żeby z obu stron wystygły.
Najlepiej smakują z farszem i warzywami.
robaczek