kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 573]

Domowe schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne i domowe schabowe z piersi kurczaka. Panierowane tradycyjne w jajku i bułce tartej. Polecam.

Domowe schabowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe schabowe

 

Sposób przygotowania:

Domowe schabowe
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy ostrym nożem na cienkie plastry i rozbijamy na odpowiednią grubość.

Do miseczki wybijamy jajko i dodajemy sól oraz pieprz, mieszamy widelcem, a do drugiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Rozbite plastry mięsa obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju.
Domowe schabowe
Do wybitego jajka dodajemy przyprawy i mieszamy.
Domowe schabowe
W rozbitym jajku maczany schabowe i w bułce tartej.
Domowe schabowe
Kotlety schabowe smażymy na rozgrzanym oleju.