renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Kotlety schabowe z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe z piekarnika to zdrowsza wersja tradycyjnych schabowych. panierka z pełnoziarnistych płatków jest super.

Kotlety schabowe z piekarnika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety schabowe z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z piekarnika

ETAP 1:

Kotlety schabowe z piekarnika
W naczyniu wymieszać ze sobą wszystkie przyprawy, jajko i kefir.

W naczyniu wymieszać ze sobą wszystkie przyprawy, jajko i kefir.

Etap 2

Kotlety schabowe z piekarnika
Mięso rozbić tłuczkiem i zamarynować przez ok. 20 minut.

Mięso rozbić tłuczkiem i zamarynować przez ok. 20 minut w przygotowanej wcześniej marynacie.

Etap 3

Kotlety schabowe z piekarnika
Płatki kukurydziane zmielić na drobna panierkę.

Płatki kukurydziane zmielić na drobna panierkę.

Etap 4

Kotlety schabowe z piekarnika
Po 20 minutach mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w panierce i piec z każdej strony po ok.15 minut w piekarniku w 200 stopniach.

Po 20 minutach mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w panierce i piec z każdej strony po ok.15 minut w piekarniku w 200 stopniach.

Etap 5

Kotlety schabowe z piekarnika
Podawać zaraz po upieczeniu z ziemniakami i dowolna surówką.

Podawać zaraz po upieczeniu z ziemniakami i dowolna surówką.