bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Domowe wafle

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne wafle przekładane masą na gotowanym mleku z cukrem. Smakują i do kawki i do popołudniowej herbatki.

Domowe wafle

Składniki:

Domowe wafle

Masa:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy

 

  • 20 dkg masła
  • olejek cytrynowy albo pomarańczowy

 

  • wafle tortowe

Sposób przygotowania:

Domowe wafle
Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, gotujemy cały czas mieszając aż mleko zgęstnieje, wtedy odstawiamy do wystudzenia. Jak mas będzie zimna, to ucieramy kostkę masła i dodajemy po łyżce zimnej masy, na koniec dajemy olejek cytrynowy albo pomarańczowy do smaku.

Przekładamy masę w wafle tortowe.