VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Mocno nadziane wafle

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaki z dzieciństwa są smakiem zawsze niezapomnianym. Uwielbiam taki domowy blok czekoladowy. Mój jest w bogatszej niż kiedyś wersji. Idealny dla dzieci, ponieważ w wafelkach można go łatwo trzymać w rączkach.

Mocno nadziane wafle

Składniki:

Mocno nadziane wafle

 

Sposób przygotowania:

Mocno nadziane wafle
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy margarynę i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy (do rozpuszczenia margaryny), gotujemy. Zestawiamy z ognia i wsypujemy mleko w proszku. Energicznie mieszamy, tak żeby nie powstały grudki.

Do masy dodajemy jeszcze drobno pokruszone 3 wafle, kandyzowanego ananasa, mieszankę studencką, orzechy włoskie i prażoną kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy.

W blaszce wykładamy jeden wafel, wylewamy masę, dociskamy drugim waflem. Na wierzch kładziemy drewnianą deseczkę (dla obciążenia). Odstawiamy do zastygnięcia.

Chłodzimy w lodówce.