Sposób przygotowania:
Wafel z domowym kajmakiem
Do garnka wlać mleko, zagotować, wsypać cukier i cukier waniliowy.
Całość gotować na bardzo małym małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, zajmuje to około 3 godzin.
Kajmak zdjąć z ognia i dodać margarynę, wymieszać w jej rozpuszczenia. Masę odstawić do wystudzenia i zimną rozsmarować na waflach.
Wafla docisnąć czymś ciężkim i odstawić na kilka godzin. Smacznego :)
Całość gotować na bardzo małym małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż masa zgęstnieje i nabierze złotego koloru. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, zajmuje to około 3 godzin.
Kajmak zdjąć z ognia i dodać margarynę, wymieszać w jej rozpuszczenia. Masę odstawić do wystudzenia i zimną rozsmarować na waflach.
Wafla docisnąć czymś ciężkim i odstawić na kilka godzin. Smacznego :)