Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1245]

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie trufle smakują naprawdę niesamowicie i po spróbowaniu jednej ma się ochotę na drugą, trzecią i kolejną...

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady

Około 21 sztuk:

Opcjonalnie do obtaczania, u mnie:

Sposób przygotowania:

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady

Orzechy:

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady
Jeśli nie przepadacie za orzechami włoskimi - użyjcie innych.

Orzechy włoskie należy zmielić na pył.
Ja do tego użyłam młynka do kawy.

Masa:

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady
Masa powina być schłodzona tak, aby nadała się do formowania kulek.

W misce należy dokładnie połączyć serek mascarpone, zmielone orzechy oraz uprzednio roztopioną białą czekoladę.

Masę wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby nadawała się do formowania kulek.

Formowanie:

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady
Kuleczki wielkością powinny przypominać niewielki orzech włoski.

Ze schłodzonej masy należy uformować kuleczki, które wielkością będą przypominały niewielki orzech włoski.

Obtaczanie:

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady
Do obrataczania można użyć dowolnych produktów.

Każdą kuleczkę osobno obtoczyć w dowolnych dodatkach.

Przechowywanie:

Trufle z orzechów, mascarpone i białej czeklady
Trufelki powinny być przechowywane w lodówce.

Gotowe trufle należy przechowywać w lodówce.


Tagi:

deser trufle