Sposób przygotowania:
Domowe zapiekanki z gotowanymi pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy na osoloną wrzącą wodę i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Bułki paryskie przekrawamy na pół, każdą z części smarujemy pikantnym sosem (np. Madziarów), na wierzch ścieramy porcję sera żółtego (np gouda), na nim układamy porcję pieczarek. Całość oprószamy ponownie serem.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni perukarnia - pieczemy do czasu aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem i posiekanym szczypiorkiem.
Bułki paryskie przekrawamy na pół, każdą z części smarujemy pikantnym sosem (np. Madziarów), na wierzch ścieramy porcję sera żółtego (np gouda), na nim układamy porcję pieczarek. Całość oprószamy ponownie serem.
Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni perukarnia - pieczemy do czasu aż ser się rozpuści. Podajemy z ketchupem i posiekanym szczypiorkiem.
Igraszki Losu