Sposób przygotowania:
Domowe zdrowe płatki do mleka
Siemię lniane wsypać do rozdrabniacza i zmielić na mąkę. Wsypać do miski. Następnie zmielić na mąkę płatki owsiane. Wsypać do miski. Czekoladę połamaną na kostki wrzucić do rozdrabniacza i również zmielić.Dodać do niej płatki, siemię, migdały i fruktozę, zamieszać. Zimne masło pokroić na kostki, włożyć do rozdrabniacza i posiekać. Wbić jajko, miksować aż utworzy się jednolite ciasto. Wyjąć na stolnicę i uformować kulę. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i formować małe kulki (córka pomagała, miała przy tym sporo zabawy). Układać na papierze do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego o 200 stopni i piec 10 minut. Wystudzić. Przechowywać szczelnie zamknięte. Podawać z mlekiem lub jogurtem