Sposób przygotowania:
Domowy chleb
Do miski wsypujemy obie mąki, otręby, płatki, sól oraz drożdże i mieszamy razem. Następnie dolewamy olej i ciepłą wodę. Wyrabiamy ciasto na chleb, aż przestanie przyklejać się do rąk, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Następnie przekładamy wyrośnięte ciasto do keksówki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie smarujemy wyrośnioęty chleb zimną wodą, posypujemy płatkami pszennymi i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy chleb przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Upieczony chleb studzimy na kratce.
Smacznego
Następnie przekładamy wyrośnięte ciasto do keksówki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie smarujemy wyrośnioęty chleb zimną wodą, posypujemy płatkami pszennymi i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy chleb przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Upieczony chleb studzimy na kratce.
Smacznego