CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Porowe " coś "

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dzisiaj zapiekłam pora w śmietanie z dodatkiem pestek dyni. Ale nazwać to zapiekanką to takie proste, może ktoś ma na to inną nazwę.

Porowe " coś " Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Porowe " coś "

 

Sposób przygotowania:

Porowe " coś "
Pokrojonego w plasterki pora podsmażam na oleju, przyprawiam pieprzem i solą. Smażę około 12 minut, pod koniec dodaję posiekany czosnek i spryskuję sokiem z limonki, studzę.

Siekam pestki dyni.

Śmietanę mieszam z jajkiem, solą, pieprzem i tymiankiem.

Trzy kokilki 9-10 cm posypuję częścią pestek, nakładam pora, zalewam śmietaną i posypuję resztą pestek.

Zapiekam w 180 C około 50 minut do przyrumienienia.
Porowe " COŚ "
Idealnie smakuje na ciepło, ma bardzo ładny przekrój

Tagi:

pory dania okazje