Sposób przygotowania:
Domowy chleb z dodatkiem otrąb
Do miski wsypujemy suche składniki: obie mąki, otręby, drożdże oraz sól i mieszamy. Następnie wlewamy wodę i zaczynamy wyrabiać ciasto na chleb. Gdy chleb jest wyrobiony odstawiamy do pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 45 minut.
Po tym czasie przekładamy wyrośnięte ciasto do keksówki i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok. 40 minut. Wyrośnięty chleb wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopnii.
Studzimy na kratce.
Smacznego
Po tym czasie przekładamy wyrośnięte ciasto do keksówki i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na ok. 40 minut. Wyrośnięty chleb wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopnii.
Studzimy na kratce.
Smacznego