Sposób przygotowania:
Chleb z płatkami i otrębami owsianymi
Do miski wsypujemy płatki owsiane,otręby owsiane, sól i cukier. Rozkruszamy drożdże i mieszamy, odstawiamy ciepłe miejsce na 30 minut.
Mąkę przesiewamy.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto powinno odchodzić od rąk, jeżeli jest zbyt luźne dodajemy trochę mąki.
Naczynie żaroodporne 30x25cm smarujemy olejem.
Wykładamy ciasto, smarujemy mlekiem.
Posypujemy pestkami słonecznika
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego ;)
Mąkę przesiewamy.
Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Ciasto powinno odchodzić od rąk, jeżeli jest zbyt luźne dodajemy trochę mąki.
Naczynie żaroodporne 30x25cm smarujemy olejem.
Wykładamy ciasto, smarujemy mlekiem.
Posypujemy pestkami słonecznika
Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego ;)