Sposób przygotowania:
Paluszki drożdżowe na słono
Składniki wszystkie wyjąć z lodówki wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Drożdże rozkruszyć do śmietany i wymieszać aby nie było grudek.
Margarynę posiekać nożem z przesianą mąką i wlać do niej drożdże. Wyrobić ciasto i rozwałkować na 0,5 cm. grubości, pokroić radełkiem paski dowolnej długości i szerokości.
Po wierzchu posmarować jajkiem rozbełtanym za pomocą pędzelka. Posypać solą gruboziarnistą lub z młynka, kminkiem i startym serem żółtym.
Wstawić do piekarnika i piec w 170 stopniach na złoty kolor.
Margarynę posiekać nożem z przesianą mąką i wlać do niej drożdże. Wyrobić ciasto i rozwałkować na 0,5 cm. grubości, pokroić radełkiem paski dowolnej długości i szerokości.
Po wierzchu posmarować jajkiem rozbełtanym za pomocą pędzelka. Posypać solą gruboziarnistą lub z młynka, kminkiem i startym serem żółtym.
Wstawić do piekarnika i piec w 170 stopniach na złoty kolor.