senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Domowy dżem śliwkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tylko dwa składniki a smak i tak niesamowity. Dla smakoszy można dodać orzechy i gotować masę z orzechami.

Domowy dżem śliwkowy

Składniki:

Domowy dżem śliwkowy

 

  • 1 kg śliwek węgierek,
  • pół kilo cukru

Sposób przygotowania:

Domowy dżem śliwkowy
Owoce należy umyć, usunąć pestki i zmielić. Dodać cukier i smażyć to wszystko na małym ogniu mieszając okresowo. Czas smażenia wedle uznania. Gotowy dżem przekładać do słoików. Pasteryzować przez ok 20 minut. Nadaje się na kanapki, do naleśników lub innych deserów. Proste, smaczne i tanie.

Tagi:

śliwki