Sposób przygotowania:
Pyszny dżem śliwkowy
Śliwki umyć usunąć pestki.
Włożyć do większego garnka, zasypać cukrem i smażyć aż śliwki się rozpadną.
Smażyć na małym ogniu około 2 - 3 godzin dziennie przez dwa trzy dni,co jakiś czas mieszając.
Kiedy dżem będzie miał odpowiednią gęstość przekładamy gorący do czystych słoików.
Szczelnie zakręcamy i obracamy do góry dnem.
Rada;
Jeżeli lubimy to pod koniec gotowania możemy dodać do dżemu soku z cytryny.
Włożyć do większego garnka, zasypać cukrem i smażyć aż śliwki się rozpadną.
Smażyć na małym ogniu około 2 - 3 godzin dziennie przez dwa trzy dni,co jakiś czas mieszając.
Kiedy dżem będzie miał odpowiednią gęstość przekładamy gorący do czystych słoików.
Szczelnie zakręcamy i obracamy do góry dnem.
Rada;
Jeżeli lubimy to pod koniec gotowania możemy dodać do dżemu soku z cytryny.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Masz rację dziękuję.;)
gusia1000