belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Domowy kapuśniaczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszne na prawdę polecam.

Domowy kapuśniaczek

Składniki:

Domowy kapuśniaczek

 

  • wywar z wędzonego boczku 1,5 litra
  • parówki 5 sztuk
  • marchewki 2 sztuki
  • pietruszka
  • seler naciowy
  • ziemniaki 4 sztuki
  • kapusta pekińska
  • wegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Domowy kapuśniaczek
Wywar przestudzić, odtłuścić. Marchewkę i pietruszkę oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Gotować w wywarze 10 minut od zagotowania. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę tak jak marchewkę i pietruszkę. Dodać do wywaru, gotować 10 minut. Kapustę pekińską i selera umyć, oczyścić , pokroić w paski. Włożyć do zupy, gotować dalsze 10 minut. Parówki obrać z osłonek, pokroić na kawałki. Wrzucić do zupy, gotować jeszcze przez 5 minut.