justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Domowy kebab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niedrogi, a do tego zdrowszy i ma lepszy smak niż kupiony w budce.

Domowy kebab

Składniki:

Domowy kebab

 

  • 1 kg filetów z kurczaka
  • 1 średni słoik ogórków konserwowych
  • po 2 białe i czerwone cebule
  • kapusta pekińska
  • czerwona, zielona i żółta papryka
  • średni majonez
  • średni ketchup
  • przyprawa gyros

Sposób przygotowania:

Domowy kebab
Filet kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą gyros, zostawiamy na noc w lodówce. Cebule kroimy w piórka, Kapustę siekamy, solimy. O|górki kroimy w półtalarki, papryki w kostkę. Mieszamy warzywa z ketchupem i majonezem. Filety z kurczaka smażymy, dodajemy warzywa i smażymy 1 minutę. Podajemy w bułce.
Smacznego!