Sposób przygotowania:
Kebab gyros na talerzu
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić przyprawą gyros. Usmażyć na oleju.
Frytki usmażyć na głębokim oleju.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, ogórka w półplasterki, pomidora w ćwiartki, sałatę lodową porwać na kawałki, cebulę czerwoną pokroić w piórka.
Przygotować sos:
Majonez połączyć z musztardą, dodać sok z cytryny, sól i pieprz.
Sos tza-tziki:
Ogórka zetrzeć na tarce, dodać jogurt, oliwę i przyprawy.
Na talerzu ułożyć sałatę, na nią pozostałe warzywa, obok ułożyć frytki i usmażonego kurczaka. Polać sosem majonezowo-musztardowym. Obok wyłożyć sos tza-tziki.
Frytki usmażyć na głębokim oleju.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, ogórka w półplasterki, pomidora w ćwiartki, sałatę lodową porwać na kawałki, cebulę czerwoną pokroić w piórka.
Przygotować sos:
Majonez połączyć z musztardą, dodać sok z cytryny, sól i pieprz.
Sos tza-tziki:
Ogórka zetrzeć na tarce, dodać jogurt, oliwę i przyprawy.
Na talerzu ułożyć sałatę, na nią pozostałe warzywa, obok ułożyć frytki i usmażonego kurczaka. Polać sosem majonezowo-musztardowym. Obok wyłożyć sos tza-tziki.