Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowy kebab z udek kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Domowy kebab z udek kurczaka wyszedł bardzo pysznie - polecam

Domowy kebab z udek kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy kebab z udek kurczaka

 

  • 3 bułki pita
  • 2-3 udka (dość duże)
  • 2 pomidory podłużne
  • kapusta pekińska
  • cebula czerwona
  • olej rzepakowy - około 2 łyżki
  • 2 łyżeczki przyprawy do kebaba
  • 2 łyżki sosu chili czosnkowego
  • 4-5 łyżek ketchupu pikantnego

 

Sposób przygotowania:

Domowy kebab z udek kurczaka
Udka z kurczaka obieramy ze skóry którą wyrzucamy, następnie odcinamy całe mięsko które drobno kroimy w paseczki. Warzywa drobno kroimy. Na oleju podsmażamy kurczaka w przyprawie do kebaba. Sos chilli łączymy z ketchupem uzyskując ostry sos do kebaba. Bułki pita podgrzewamy w mikrofalówce, wewnątrz smarujemy sosem i wypełniamy kapustą, mięsem, pomidorami i cebulą, podajemy na gorąco.
Domowy kebab z udek kurczaka
udka z kurczaka obieramy z mięsa i podsmażamy
Domowy kebab z udek kurczaka
warzywka kroimy dość drobno - pomidor kapusta cebula
Domowy kebab z udek kurczaka
przygotowujemy sos do kebaba z sosu chilli i ketchupu
Domowy kebab z udek kurczaka
podgrzane bułki pita uzupełniamy warszem i podajemy