Sposób przygotowania:
Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawinyWykonanie:
Do garnka wlewamy sok 750 ml z tego odlewamy pół szklanki. Wsypujemy cukier brzozowy ( ksylitol). W pół szklanki zimnego soku rozrabiamy mąkę ziemniaczaną ( tak długo , aż znikną grudki). Kiedy nam się sok zagotuje wlewamy pozostały sok z maka i mieszamy do zagęszczenia. Przelewamy kisiel w cztery zimne pucharki. Morele myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem ( można obrać ze skórki jeśli wolicie). Morele kroimy w kostkę i posypujemy kisiel , dodajemy borówki i do lodówki do schłodzenia.
![Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-soku-z-jablek-i-zurawiny-368243.jpg)
![Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-soku-z-jablek-i-zurawiny-368244.jpg)
![Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-soku-z-jablek-i-zurawiny-368245.jpg)
![Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-soku-z-jablek-i-zurawiny-368246.jpg)
![Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny Domowy kisiel z soku z jabłek i żurawiny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-soku-z-jablek-i-zurawiny-368247.jpg)