Sposób przygotowania:
Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki
Do garnka wlewamy 1/2 szklanki soku z malin, 1/2 szklanki soku z porzeczki i 3/4 szklanki wody, dodajemy owoce i zagotowujemy. W pozostałym soku i wodzie rozrabiamy mąkę tak aby nie było grudek, kiedy owoce i soki się zagotują wlewamy wolnym strumieniem rozrobioną mąkę i szybko mieszamy, trzymamy na wolnym ogniu mieszając do momentu powstania zgęstnienia (jeżeli chcemy dosładzać słodzimy gotujące się soki z woda i owocami)
![Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-malin-i-czarn-porzeczki-201454.jpg)
![Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-malin-i-czarn-porzeczki-201455.jpg)
![Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-malin-i-czarn-porzeczki-201456.jpg)
![Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki Domowy kisiel z malin i czarn porzeczki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowy-kisiel-z-malin-i-czarn-porzeczki-201457.jpg)
KasiaJulcia