Sposób przygotowania:
Domowy majonez
Do wysokiego naczynia wbijamy żółtko, dodajemy musztardę i miksujemy przez chwilę.
Następnie wlewamy olej rzepakowy cienkim strumieniem i cały czas miksujemy.
W szklance mieszamy ze sobą ocet jabłkowy, cukier i gorącą wodę (aż cukier się rozpuści).
Wlewamy do majonezu i przez chwilę miksujemy.
Na koniec majonez doprawiamy do smaku odrobiną soli.
Przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do tygodnia czasu.
Smacznego.
Następnie wlewamy olej rzepakowy cienkim strumieniem i cały czas miksujemy.
W szklance mieszamy ze sobą ocet jabłkowy, cukier i gorącą wodę (aż cukier się rozpuści).
Wlewamy do majonezu i przez chwilę miksujemy.
Na koniec majonez doprawiamy do smaku odrobiną soli.
Przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do tygodnia czasu.
Smacznego.
zbysiowa
slodkokwasnakuchnia1
Bardzo dziękuje
SylaUla
slodkokwasnakuchnia1
to prawda-dziękuje