Sposób przygotowania:
Sos z kurczaka z pieczarkami
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki i podsmażamy na łyżce oleju. Ściągamy z patelni.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy mięso pokrojone w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię. Podsmażamy, dodajemy sól, pieprz, bazylię i łyżeczkę ostrej pasty paprykowej. Dodajemy pieczarki. Wlewamy śmietankę, podgrzewamy razem jeszcze kilka minut
Smacznego:-)
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na łyżce oleju.
Dodajemy mięso pokrojone w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię. Podsmażamy, dodajemy sól, pieprz, bazylię i łyżeczkę ostrej pasty paprykowej. Dodajemy pieczarki. Wlewamy śmietankę, podgrzewamy razem jeszcze kilka minut
Smacznego:-)