SUPERPRZEPIS

Domowy pasztecik

  • 1
  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Domowy pasztecik Więcej zdjęć (4)

Pomysł na ten pasztecik zaczerpnęłam z fb " Smaczne zdrowe wyroby domowe" od siebie dodałam przyprawy, a całość jest pyszna.

Składniki:

Domowy pasztecik

 

Sposób przygotowania:

Domowy pasztecik
W garnku zagotować sporą ilość wody i kiedy się zagotuje włożyć pokrojone w kostkę mięso i słoninę gotować około 20 minut po tym czasie wyjąć na sitko i wystudzić, a do garnka z wrzątkiem włożyć wątróbkę i tylko ją sparzyć, odsączyć wszystkie mięso i po wystudzeniu skręcić na najdrobniejszych oczkach. Do skręconego mięsa dodać przyprawy i dolewając wodę z gotowania mięsa wszystko dokładnie zmiksować ( masa ma być luźna) do przygotowanej masy mięsnej wsypać kaszkę i dokładnie wymieszać. Słoiki wyparzyć i napełnić masą mięsną, następnie dokładnie zakręcić, ustawić w garnku i napełnić go wodą, ale tak, aby pokrywka słoików była na wierzchu. Gotować 60 minut na minimalnym gazie od momentu zagotowania, po wystudzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.
Domowy pasztecik
Do skręconego miesa dodać wszystkie przyprawy.
Domowy pasztecik
Kaszę manną wsypać do masy mięsnej i wymieszać.
Domowy pasztecik
Masą pasztetową napełnić słoiki i zagotować.

Tagi:

mięso