Sposób przygotowania:
Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego
Karkówkę mielimy, a następnie przesmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz wszystkie przyprawy. Po chwili wlewamy pół szklanki wody i co jakiś czas mieszamy, aż woda odparuje. Gdy to nastąpi w pozostałej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy ją do mięsa. Cały czas mieszamy, aż masa bardzo zgęstnieje. Tak przygotowaną masę schładzamy.
Jedno ciasto francuskie rozwijamy. Z masy mięsnej robimy kulki i układamy na cieście w równych odległościach, zachowując około 2 cm odstępy między kulkami. Następnie rozwijamy drugie ciasto i ostrożnie nakładamy je na kulki po czym delikatnie dłońmi dociskamy jedno ciasto do drugiego, by się połączyły. następnie ostrym nożem tniemy ciasto na kwadraty. Brzegi każdego pasztecika dociskamy do siebie. Można użyć do tego np. widelca.
Gotowe paszteciki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i za pomocą pędzla smarujemy każdy kwadracik rozmąconym jajkiem z mlekiem. Paszteciki pieczemy w temp. 200 st przez około 20-25 minut.
Jedno ciasto francuskie rozwijamy. Z masy mięsnej robimy kulki i układamy na cieście w równych odległościach, zachowując około 2 cm odstępy między kulkami. Następnie rozwijamy drugie ciasto i ostrożnie nakładamy je na kulki po czym delikatnie dłońmi dociskamy jedno ciasto do drugiego, by się połączyły. następnie ostrym nożem tniemy ciasto na kwadraty. Brzegi każdego pasztecika dociskamy do siebie. Można użyć do tego np. widelca.
Gotowe paszteciki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i za pomocą pędzla smarujemy każdy kwadracik rozmąconym jajkiem z mlekiem. Paszteciki pieczemy w temp. 200 st przez około 20-25 minut.