katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Gulasz z jabłkiem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gulasz o troszkę innym smaku. A sprawcą tego jest dodanie do gulaszu grzybów i jabłek. Smaczny dodatek do obiadu.

Gulasz z jabłkiem i grzybami

Składniki:

Gulasz z jabłkiem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z jabłkiem i grzybami
Mięso jeśli jest w dużym kawałku kroimy w mniejszą kostkę. Kawałki mięsa obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.

Cebulę drobno kroimy i lekko rumienimy, dodajemy do mięsa. Dodajemy też pokrojoną marchew. Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy na wolnym ogniu. Suszone grzyby myjemy(można pokroić) i dodajemy do gulaszu z pieczarkami pokrojonymi w plastry.

Jabłka obieramy i część np. jedno ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.

Resztę jabłka obsmażamy na maśle i pod koniec duszenia dodajemy do gulaszu.