Sposób przygotowania:
Gulasz z jabłkiem i grzybami
Mięso jeśli jest w dużym kawałku kroimy w mniejszą kostkę. Kawałki mięsa obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.
Cebulę drobno kroimy i lekko rumienimy, dodajemy do mięsa. Dodajemy też pokrojoną marchew. Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy na wolnym ogniu. Suszone grzyby myjemy(można pokroić) i dodajemy do gulaszu z pieczarkami pokrojonymi w plastry.
Jabłka obieramy i część np. jedno ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
Resztę jabłka obsmażamy na maśle i pod koniec duszenia dodajemy do gulaszu.
Cebulę drobno kroimy i lekko rumienimy, dodajemy do mięsa. Dodajemy też pokrojoną marchew. Podlewamy wodą albo bulionem i dusimy na wolnym ogniu. Suszone grzyby myjemy(można pokroić) i dodajemy do gulaszu z pieczarkami pokrojonymi w plastry.
Jabłka obieramy i część np. jedno ścieramy na tarce i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
Resztę jabłka obsmażamy na maśle i pod koniec duszenia dodajemy do gulaszu.