karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Domowy rosół

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny domowy rosołek. Podawany z makaronem - nitki.

Domowy rosół Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy rosół

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 3 litry wody
  • 5 marchewek
  • 1 por
  • 1/2 selera
  • 1 kostka Warzywka
  • 1 pietruszka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Domowy rosół
Do garnka wlewamy wodę. Gdy jest już ciepła wkładamy porcję rosołową. Gotujemy ok. 10 minut. Wówczas dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchewkę, obraną pietruszkę i seler. Por natomiast kroimy w krążki. Dodajemy też posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy wszystkie składniki ok. 30 minut na małym ogniu tak, żeby marchewka zmiękła. W trakcie dodajemy kostkę rosołową i pieprz do smaku. Ja wyciągam także ugotowaną porcję rosołową, którą obieram z mięska i wkładam do rosołku.
Podajemy z makaronem - nitki.
Smacznego :)
Domowy rosół
Przygotowany wywar na rosół z porcji rosołowej, marchewki, selera, pietruszki i pora.