Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Domowy rosół

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny,domowy rosołek,bardzo prosty do przygotowania

Domowy rosół

Składniki:

Domowy rosół

 

  • 1/2 kury
  • 1 korpus z kaczki
  • 3 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/2 selera
  • por
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz czarny w ziarenkach

Sposób przygotowania:

Domowy rosół
Kurę,korpus z kaczki,warzywa oraz sól i pieprz zalać zimną wodą i gotować na maleńkim ogniu około 2,5 godziny.Gdy mięso z kury jest już miękkie rosół przecedzić.Mięso z kury i korpusu z kaczki można użyć do krokietów pierogów,pasztecików lub naleśników.Rosół można podawać jako bulion lub z makaronem(najlepiej własnej roboty).Ja raz podałam z makaronem ryżowym i też był pyszny.Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

kaczka