Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Domowy smalec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki smalec nadaje się zarówno do smażenia mięs jak również do smarowania pieczywa

Domowy smalec Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy smalec

 

  • 1 kg słonina,
  • do smaku Sól,
  • 1 szt cebula,
  • 1 ząbek czosnek

 

Sposób przygotowania:

Domowy smalec
Słoninę drobno pokroić, włożyć do rondla i topić. Gdy skwarki się lekko zrumienią, dodać pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Następnie przecedzić przez sito, wlać do słoików. (Smalec można wlać do słoików razem ze skwarkami i cebulą.
Domowy smalec
Etap 1