Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Donuty w syropie klonowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Coś słodkiego i pulchnego do kawki, idealne na małego głodna. Własnoręcznie wykonane zachwycą każdego :)

Donuty w syropie klonowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Donuty w syropie klonowym

 

  • mąka - 1,5 szklanki
  • twaróg - 15 dag
  • cukier - 1/2 szklanki
  • mleko - 6 łyżek
  • olej - 6 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • eko syrop klonowy

Sposób przygotowania:

Donuty w syropie klonowym
Wszystkie składniki (poza syropem) dodaję do miski miski i mieszam aż uzyskamy zbite ciasto. Wyjmuję je wtedy na blat. Szklanką wycinam charakterystyczny kształt danutów. Smażymy je następnie z obu stron na głębokim oleju. Polewam każdy donut syropem klonowym. Syrop twardnieje po wystygnięciu pączków.
Donuty w syropie klonowym
Etap 1 - łącze składniki w misce i miksuję
Donuty w syropie klonowym
Etap 2- wycinam donuty za pomocą szklanki
Donuty w syropie klonowym
Etap 3 - smażę na patelni z obu stron
Donuty w syropie klonowym
Etap 4 - wyjmuję i smaruję syropem klonowym

Tagi:

donuty pączki