Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1314]

Dorsz z pomarańczową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie jest smaczne, zdrowe, lekkie i powstaje naprawdę błyskawicznie. Polecam na obiad lub na kolację.

Dorsz z pomarańczową nutą

Składniki:

Dorsz z pomarańczową nutą

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z pomarańczową nutą

ETAP 1:

Dorsz z pomarańczową nutą
Posolone filety z dorsza układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Pomarańczę myjemy, obieramy.

Rybę opłukujemy, osuszamy, usuwamy ości. Każdy filet solimy z obu stron i skrapiamy sokiem z pomarańczy.

Filety z dorsza układamy w blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

ETAP 2:

Dorsz z pomarańczową nutą
Na każdej porcji ryby układamy pomarańcze. Pieczemy.

Pomarańczę kroimy w półplasterki. Na każdej porcji ryby układamy 2 półplasterki.

Dorsza pieczemy w 200 st. C przez ok. 20 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Tagi:

danie ryba dorsz