Sposób przygotowania:
Dorsz z grillowanymi warzywami
Dorsza, lub inną rybę, pokroić w kawałki obsypać przyprawą do ryb i odstawić. Pora drobno posiekać, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku, wrzucić do rondla na średnio rozgrzaną oliwę, posypać solą i pieprzem, podsmażyć kilka minut, a następnie podlać wodą.
Gotować około 15 minut, a następnie do sosu włożyć kawałki ryby. Kiedy dorsz ugotuje się w sosie wyjąć go, a sos zmiksować za pomocą blendera.
Cukinię umyć i pokroić w plasterki, obsypać curry, skropić olejem i usmażyć na patelni grillowej. Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, a łodygi ułożyć na patelni grillowej, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i usmażyć. Dorsza podawać z grillowanymi warzywami i sosem.
Smacznego
Gotować około 15 minut, a następnie do sosu włożyć kawałki ryby. Kiedy dorsz ugotuje się w sosie wyjąć go, a sos zmiksować za pomocą blendera.
Cukinię umyć i pokroić w plasterki, obsypać curry, skropić olejem i usmażyć na patelni grillowej. Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, a łodygi ułożyć na patelni grillowej, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i usmażyć. Dorsza podawać z grillowanymi warzywami i sosem.
Smacznego
Justi2401
czarrna
Dzięki :)
robaczek