Sposób przygotowania:
Polędwica z dorsza na szpinaku w sosie
Przygotować marynatę:
Pieprz cytrynowy, tymianek i czosnek dokładnie rozetrzeć w moździerzu, dodać olej i wymieszać.
Umyć i osuszyć dorsza, natrzeć przygotowaną marynatą i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie rybę upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, 7 minut przed końcem posypać posiekanymi orzeszkami.
Sos:
Na głębokiej patelni zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek, dodać ser, wino, mleko i śmietanę, wszystko gotować do rozpuszczenia się sera, dodać pomidory, szpinak i doprawić do smaku. Jeszcze chwilę gotować.
Upieczone polędwice z dorsza podawać na tak przygotowanym sosie ze szpinakiem.
Pieprz cytrynowy, tymianek i czosnek dokładnie rozetrzeć w moździerzu, dodać olej i wymieszać.
Umyć i osuszyć dorsza, natrzeć przygotowaną marynatą i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie rybę upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut, 7 minut przed końcem posypać posiekanymi orzeszkami.
Sos:
Na głębokiej patelni zeszklić posiekaną cebulkę i czosnek, dodać ser, wino, mleko i śmietanę, wszystko gotować do rozpuszczenia się sera, dodać pomidory, szpinak i doprawić do smaku. Jeszcze chwilę gotować.
Upieczone polędwice z dorsza podawać na tak przygotowanym sosie ze szpinakiem.