kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Dresing cytrusowo-miętowo-miodowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niebywałe połączenie cytrusów z mięta.

Dresing cytrusowo-miętowo-miodowy.

Składniki:

Dresing cytrusowo-miętowo-miodowy.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dresing cytrusowo-miętowo-miodowy.
Cytryny, pomarańcze i mandarynki sparzyć, obrać ze skóry. Owoce pokroić na cząstki i zmiksować. Przecedzić przez sito. Listki mięty podgotować przez parę minut, żeby puściły sok. Po podgotowaniu zmiksować i przecedzić. Dodać do cytrusów. Na koniec dodać 5 stołowych łyżek płynnego miodu i dobrze wszystko wymieszać. Dresingiem można polać gałki lodów.