Sposób przygotowania:
Drobiowa galaretka z warzywami i jajkiem
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Marchewki obieramy i myjemy. Następnie mięso i marchewki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Mięso i marchewki wyjmujemy a wywar przecedzamy. Do gorącego wywaru wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Wywaru powinno być około 3 szklanki.
3. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Obrane jajka i marchewki kroimy w plasterki a mięso z udek na kawałki.
4. Do miseczek wkładamy przygotowane składniki i zalewamy bulionem. 5. Galaretki wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Rady: Z przepisu wyszło mi 6 miseczek.
2. Mięso i marchewki wyjmujemy a wywar przecedzamy. Do gorącego wywaru wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Wywaru powinno być około 3 szklanki.
3. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Obrane jajka i marchewki kroimy w plasterki a mięso z udek na kawałki.
4. Do miseczek wkładamy przygotowane składniki i zalewamy bulionem. 5. Galaretki wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Rady: Z przepisu wyszło mi 6 miseczek.