Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowa wątróbka duszona z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Drobiowa wątróbka duszona na maśle wraz z cebulą jest idealną propozycją na obiadek. Polecam dla całej rodziny.

Drobiowa wątróbka duszona z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowa wątróbka duszona z cebulą

 

  • 350 g drobiowej wątróbki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • sól

Sposób przygotowania:

Drobiowa wątróbka duszona z cebulą
Drobiową wątróbkę moczymy przez 30 minut w zimnej wodzie, odcedzamy. Kroimy wątróbkę wg uznania. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Do woka przekładamy masło, dodajemy wątróbkę oraz pokrojoną cebulę i całość dusimy przez 25 minut co pewien czas mieszamy. Na koniec duszenia doprawiamy do smaku solą, mieszamy.
Drobiowa wątróbka duszona z cebulą
do woka lub na głęboka patelnie przekładamy masła
Drobiowa wątróbka duszona z cebulą
do masła przekładamy wymoczona wcześniej wątróbkę
Drobiowa wątróbka duszona z cebulą
do całości dodajemy pokrojoną cebulę w talarki
Drobiowa wątróbka duszona z cebulą
całość dusimy i doprawiamy do smaku solą