Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wątróbka panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jeden z prostszych przepisów na drobiową wątróbkę z cebulką

Wątróbka panierowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wątróbka panierowana

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka panierowana
Wątróbkę umyć, oczyścić z żył, oprószyć pieprzem. Jajka wybić do talerza, rozmieszać z odrobiną soli. Wątróbkę panierować w mące, jajka i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie,. Cebulę pokroić w pół krążki, poddusić na maśle, oprószyć solą i pieprzem. Wątróbki podawać z ziemniakami i duszoną cebulą.
Wątróbka panierowana
Etap 1
Wątróbka panierowana
Etap 2