Sposób przygotowania:
Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.
Wątróbki czyścimy z błon i tłuszczu. Obieramy agrest i cebulę. Cebulę kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy masło na patelni. Wkładamy wątróbki, cebulę i agrest - przesmażamy wszystko mieszają od czasu do czasu (ok 10 minut). Posypujemy pieprzem, polewamy miodem - nakrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu kolejne 10 minut. Jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody. Zdejmujemy pokrywkę,doprawiamy solą, pieprzem , oprószamy mąką - mieszamy. Podajemy porcje wątróbki oprószone odrobiną świeżo zmielonego pieprzu udekorowane listkami sałaty.
![Wątróbki drobiowe duszone z agrestem. Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobki-drobiowe-duszone-z-agrestem-123298.jpg)
![Wątróbki drobiowe duszone z agrestem. Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobki-drobiowe-duszone-z-agrestem-123299.jpg)
![Wątróbki drobiowe duszone z agrestem. Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobki-drobiowe-duszone-z-agrestem-123300.jpg)
![Wątróbki drobiowe duszone z agrestem. Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/watrobki-drobiowe-duszone-z-agrestem-123301.jpg)