Sposób przygotowania:
Drobiowe klopsiki z suszoną żurawiną na pekince
Klopsiki: Mięso umyć, osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować w blenderze. Przełożyć do miski, dodać zmielone płatki owsiane. Natkę posiekać i dodać do miski. Doprawić do smaku. Wyrobić masę mięsną. Uformować placuszki mięsne i na każdy z nich ułożyć po 4 żurawiny i zlepić w klopsik. W garnku zagotować wodę i włożyć klopsiki. Gotować około 15-20 minut. Pekinka: Warzywa umyć i dobrze osuszyć. Pekinkę pokroić w cienkie piórka. Por pokroić w małą kostkę. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć do miski, dodać sok z cytryny i przyprawy wymieszać. Podanie: Na talerzu ułożyć całą pekinkę i na wierzchu ułożyć klopsiki wyjęte z wody. Smacznego!