Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Drobiowe kotleciki z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki są przepyszne, bardzo łatwo je zrobić więc warto zamiast tradycyjnego smażonego fileta usmażyć placuszki według tego przepisu

Drobiowe kotleciki z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe kotleciki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotleciki z pieczarkami
Do miski wbić jajka, roztrzepać widelcem. Włożyć pokrojone w kostkę mięso, pieczarki, posiekaną cebulę, mąki, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, łyżką nakładać kotleciki i smażyć na rumiano z obu stron.
Drobiowe kotleciki z pieczarkami
Etap 1
Drobiowe kotleciki z pieczarkami
Etap 2