zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Drobiowe racuszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

filet z kurczaka w innej wersji.......

Drobiowe racuszki

Składniki:

Drobiowe racuszki

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 pęczek posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka granulowanej cebuli
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 3 szczypty kolorowego pieprzu
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki sosu sojowo grzybowego
  • 3 łyżki mąki
  • 100 ml oleju

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe racuszki
Pierś umyć i pokroić w sporą kostkę. Dodać jajka, mąkę, szczypiorek i wszystkie przyprawy i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wlać olej, następnie kłaść łyżką masę formując placuszki. Racuszki smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać je np. z ziemniakami z koperkiem i kalafiorem.