Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z płatkami owsianymi
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na duże plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.
Płatki podsmażyć na maśle, lekko przestudzić. Rozłożyć na plastrach mięsa, ułożyć po plasterku szynki na każdym kawałku mięsa.
Ciasno zrolować i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać). Piec około 25 minut w temp. 180-200st.
Można również obtoczyć tak jak na kotlety i usmażyć roladki.
Płatki podsmażyć na maśle, lekko przestudzić. Rozłożyć na plastrach mięsa, ułożyć po plasterku szynki na każdym kawałku mięsa.
Ciasno zrolować i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać). Piec około 25 minut w temp. 180-200st.
Można również obtoczyć tak jak na kotlety i usmażyć roladki.