czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Drobiowe roladki z płatkami owsianymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszne roladki o ciekawym smaku. Idealne na niedzielny obiad np. zamiast tradycyjnych kotletów schabowych.

Drobiowe roladki z płatkami owsianymi

Składniki:

Drobiowe roladki z płatkami owsianymi

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z płatkami owsianymi
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na duże plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem.

Płatki podsmażyć na maśle, lekko przestudzić. Rozłożyć na plastrach mięsa, ułożyć po plasterku szynki na każdym kawałku mięsa.

Ciasno zrolować i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać). Piec około 25 minut w temp. 180-200st.

Można również obtoczyć tak jak na kotlety i usmażyć roladki.

Tagi:

kurczak mięsa