Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Mięso mielone podsmażamy i przyprawiamy, dokładnie mieszamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę także podsmażamy na złoty kolor.
Ziemniaki obieramy i kroimy na 3-4 mm plasterki.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy śmietanę, przyprawiamy, dokładnie mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, a następnie układamy na przemian najpierw ziemniaki, mięso, cebulę. Mi przeważnie wychodzą 2 warstwy.
Na koniec wlewamy nasz wcześniej przygotowany sos. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni ok 1 godz.
Ziemniaki obieramy i kroimy na 3-4 mm plasterki.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy śmietanę, przyprawiamy, dokładnie mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, a następnie układamy na przemian najpierw ziemniaki, mięso, cebulę. Mi przeważnie wychodzą 2 warstwy.
Na koniec wlewamy nasz wcześniej przygotowany sos. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni ok 1 godz.