katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Drobiowe roladki z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filet kurczaka można przygotować na wiele sposobów a oto jeden z nich .Drobiowe roladki z nutką czosnku i z papryką ukrytą w środku roladki.Smaczne jako dodatek do obiadu i nie tylko.

Drobiowe roladki z papryką

Składniki:

Drobiowe roladki z papryką

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z papryką
Pierś kurczaka myjemy i osuszamy. Czosnek drobno kroimy i miażdżymy albo przeciskamy przez praskę i nacieramy nim mięso. Zawijamy we folię i odstawiamy w chłodne miejsce. Można położyć na noc do lodówki. Natkę opłukujemy i drobno siekamy. Papryki oczyszczamy,myjemy i kroimy w słupki. Oba filety przekrawamy na dwie albo trzy części każdy. Lekko rozbijamy a następnie oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki i kładziemy przygotowaną paprykę.Każdy przygotowany płat mięsa zwijamy w roladkę. Jajka wybijamy i i roztrzepujemy z łyżką wody. Roladki panierujemy w jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju często obracając.